Jednoduchý recept

Čerstvý tuňák jako tatarák

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41297

Ingredience

1 ks Bazalka
1 špetka Chilli koření mleté
70 g Cibulka jarní
2 ks Kapie
1 ks Limetka
150 ml Olej olivový extra panenský
70 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
1 špetka Sůl
300 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 306kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 4 g
8% Sodík 167 mg
23% Bílkoviny 13 g

Čerstvý tuňák jako tatarák postup přípravy receptu:

1

Bazalku vysypeme do poloviny oleje a rozmixujeme na jemno. Zralá rajčata spaříme vroucí vodou, oloupáme, vybereme semínka a dužinu, rozkrájíme na měsíčky. Kapie zbavíme semen a nakrájíme na kousky.

2

Kostičky ryby osolíme, opepříme, zakápneme třemi lžícemi olivového oleje a promícháme. Přidáme cibulku a uložíme na 10 minut do chladničky.

3

Bezprostředně před servírováním tatarák zakápneme limetkovou šťávou a případně okořeníme špetkou chilli. Podáváme s rajčaty, kapií a olivami a zdobíme kapkami oleje.

Poznámka

Na bylinkový olej můžeme použít místo bazalky třeba pažitku, koriandr nebo jinou oblíbenou měkkou zelená bylinu. Tatarák podáváme s tousty nebo bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept