Vejce v houskové mističce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce v houskové mističce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41312 |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 kávová lžička | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
0,5 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 258,2mg |
Draslík | 93,7mg |
Vláknina | 38,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Žemle tuková, Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce v houskové mističce postup přípravy receptu:
1 | Houskám, kaiserkám apod., odřízneme tvarovaný vršek; ze spodního dílu vydlabeme měkkou střídku, aby nám vznikla mistička. Na dno každé houskové mističky nasypeme trochu strouhaného parmezánu, zalijeme vejcem, pokapeme smetanou, posypeme bylinkami (petrželka, pažitka, estragon..), zasypeme strouhaným sýrem, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby předehřáté na 175 °C na 20 až 25 minut. Je-li bílek pevný a houstičky zezlátly, jsou hotové, můžeme je přiklopit odřezanými vršky a na 10 minut dáme opět do trouby. Před podáváním necháme trochu vychladnout, abychom se neopálili. |