Čokoládová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládová mísa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41387 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
3 polévková lžíce | Brandy |
20 g | Čokoláda hořká |
250 g | Čokoláda na vaření |
90 g | Cukr krupice |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 314,7mg |
Draslík | 81,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládová mísa postup přípravy receptu:
1 | Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout. |
2 | Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi |
3 | 10 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí. |
4 | Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu. |
5 | Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce. |