Pečená zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zmrzlina
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41444 |
Kategorie: | Pečená zmrzlina |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
200 g | Korpus na dort |
250 g | Maliny |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
450 ml | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 175,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Vaječný bílek slepičí, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korpus na dort mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce. |
2 | Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh. |
3 | Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme |
4 | ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý. |
5 | Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme. |
6 | Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne. |
Poznámka
Podáváme ihned, ozdobené malinami a jahodami.