Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41505 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
malinový krém | |
---|---|
2,3 dl | Malinová šťáva |
1,5 polévková lžíce | Želatina |
šlehačka | |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
sníh | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
košíčky z listového těsta | |
500 g | Listové těsto |
1,5 dl | Voda pitná |
na ozdobu | |
250 g | Borůvky |
Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami | |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 64,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Želatina, Cukr moučkový, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Borůvky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Malinová šťáva, Smetana 33% (šlehačka), Listové těsto, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Misky z listového těsta s malinovým krémem a borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme malinový krém. Do rendlíku dáme 1.5 lžíce želatiny a zalijeme ji 2.3 dl malinové šťávy. Necháme ji ve šťávě asi 10 minut nabobtnat, pak ji začneme pomalu zahřívat a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Potom želatinu pomalu zahříváme asi na 60°C. Rendlík odstavíme z plotny a necháme želatinu vychladnout. |
2 | Omyjeme a osušíme borůvky (lesní nebo "kanadské"). |
3 | Na šlehačku vyšleháme elektrickou metlou vychlazenou smetanu do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru a chvilku ještě šleháme. Šlehačka by měla minimálně zdvojnásobit objem. |
4 | Na sníh vyšleháme bílky, které mají pokojovou teplotu. Vyšleháme je čistou elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme postupně lžíci krupicového cukru a chvilku ještě šleháme. Sníh z bílků by měl být tuhý, pevný. Dáváme si pozor, abychom sníh nepřešlehali. |
5 | Do malinové vychladlé želatiny postupně zapracujeme šlehačku a potom zapracujeme sníh. Malinový krém odložíme do chladničky alespoň na 20 minut. |
6 | Upečeme si košíčky z listového těsta. Na pomoučeném vále velmi zlehka rozválíme listové těsto na sílu 5-7 mm. Formičkou o průměru 12 cm si vykrojíme 12 koleček. Ze 6 velkých koleček vykrojíme menší kolečka formičkou o průměru 10 cm. |
7 | Velká kolečka potřeme vodou a na ně opatrně položíme vykrojené okraje široké 2 cm. Po upečení nám vytvoří misku. Vše položíme na plech s pečícím papírem. Okraje vytvořených misek a zbylá malá kolečka potřeme též vodou. Malá kolečka používáme jako pokličku k naplněným miskám. |
8 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Na dno trouby si dáme misku s vodou (1 dl). Pečeme asi 10 minut dozlatova. vyjmeme je z trouby a necháme vychladnout. |
9 | Misky - košíčky naplníme malinovým krémem, ozdobíme borůvkami a servírujeme. |