Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41553

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 kávová lžička Káva instantní
250 g Mouka pšeničná hladká
250 g Tuk
4 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
30 g Čokoláda bílá
Poleva
250 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Káva instantní
3 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
20% Sacharidy 71 g
45% Tuky 33 g
4% Sodík 75 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dvoubarevná bábovka postup přípravy receptu:

1

Ušleháme tuk, cukr a celá vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Oddělíme jednu třetinu hmoty. Zamícháme do ní instantní kávu promíchanou s 1 polévkovou lžící horké vody.

2

Do vymazané formy dáme polovinu světlé hmoty, pak dáme kávovou hmotu

3

a nakonec světlou.

4

Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je bábovka dobře propečená. Necháme ji chvíli vychladnout, potom ji obrátíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

5

Připravíme polevu:

6

V hrnci smícháme máslo, mléko a kávu, vše za stálého míchání zahřejeme, až je poleva hladká. Sejmeme ze sporáku a zašleháme moučkový cukr — poleva musí být lesklá a hladká.

7

Polevu necháme prochladnout a pak ji nalijeme na bábovku, aby byla celá politá. Necháme ztuhnout.

8

Bílou čokoládu rozpustíme v žáruvzdorné misce nad pánví horké vody. Necháme ji trochu zchladnout. Bílé linky nastříkat z papírového kornoutku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept