Recept

Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41608

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Bujón slepičí
2 polévková lžíce Pažitka
120 g Pórek
150 ml Rajčatová šťáva
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 914kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 17 g
5% Sodík 102 mg
6% Bílkoviny 3 g

Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou postup přípravy receptu:

1

Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme.

2

Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme.

3

Polévku podáváme s pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept