Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41608 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
2 ks | Bujón slepičí |
2 polévková lžíce | Pažitka |
120 g | Pórek |
150 ml | Rajčatová šťáva |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 373,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 343,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón slepičí, Pórek, Rajčatová šťáva, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme. |
2 | Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme. |
3 | Polévku podáváme s pažitkou. |