Jehněčí polévka s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí polévka s jogurtem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41705 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
100 g | Jogurt bílý |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát mražený |
3 g | Sůl |
60 g | Tuk |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 117,5mg |
Draslík | 84,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 25,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí polévka s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Kuchyňsky upravíme maso, pokrájíme na menší kousky, dáme vařit do slané vody. |
2 | Jemně posekanou cibuli osmahneme, přidáme mouku, sůl, pepř a ještě chvilku smažíme. Poté jíšku naředíme studenou vodou a vlijeme do polévky. Rozmražený špenát vložíme do hotové polévky, necháme přejít varem, dochutíme podle potřeby a odstavíme. |
3 | Nakonec přidáme jogurt. |