Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41707

Ingredience

150 g Celer bulvový
100 g Cibule
400 g Jehněčí mozeček
300 g Jehněčí srdce
300 g Ledvinky jehněčí
2 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
2 g Muškátový květ
40 g Máslo čerstvé
15 g Petržel - nať
80 g Petržel kořen
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 019kJ
5% Sacharidy 18 g
113% Tuky 84 g
42% Sodík 848 mg
71% Bílkoviny 40 g

Pastevecká polévka postup přípravy receptu:

1

Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.

Poznámka

Podáváme se smaženou žemlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept