Šalamounova buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalamounova buchta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41749 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
440 g | Cukr krupice |
250 g | Hera |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
60 ml | Rum |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 191,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalamounova buchta postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. |
2 | Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut. |
3 | Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy. |