Recept

Bruselské kapustičky s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41868

Ingredience

50 g Anglická slanina
0,5 ks Cibule
1,2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Jablka
500 g Kapusta růžičková
0,5 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
300 ml Zakysaná smetana
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 351kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 271 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bruselské kapustičky s jablky postup přípravy receptu:

1

Kapustičky zbavíme zvadlých a poškozených lístků, odkrojíme košťál, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké měsíčky a v míse zakapeme citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Kapustičky vložíme do vroucí vody a zhruba 10 minut vaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.

3

V mezičase orestujeme slaninu s cibulí, vypečený tuk slijeme, necháme v rendlíku jen trochu, abychom mohli osmažit jablka. Když jsou jablka poloměkká, přidáme kapustičky, zasypeme zázvorem, vmícháme smetanu a chvíli povaříme.

Poznámka

Kapustičky s jablky servírujeme v míse jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept