Koprové taštičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 57 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprové taštičky
Celkový čas: | 57 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41896 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Ostatní | |
---|---|
20 ml | Olej rostlinný |
200 g | Slanina vepřová |
6 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 l | Voda pitná |
Těsto | |
500 g | Mouka polohrubá |
5 ml | Olej rostlinný |
5 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
100 g | Kopr čerstvý |
2 dl | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
500 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 173,3mg |
Draslík | 217,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Smetana zakysaná 14%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprové taštičky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vajec a oleje uhněteme nudlové těsto a necháme odpočinout. Zatím v míse ušleháme tvaroh se žloutkem a zakysanou smetanou, přidáme nasekaný kopr a sůl. |
2 | Z těsta vyválíme slabý plát, který si pomyslně rozdělíme napůl, a v jedné polovině naklademe s pravidelným rozestupem kopečky náplně. Okolí náplně potřeme bílkem a přeložíme druhou polovinou těsta, okolí náplně přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Rádlem rozkrájíme plát na jednotlivé taštičky, znovu důkladně stiskneme okraje a necháme na vále 20 minut zaschnout. |
3 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s trochou oleje, postupně vkládáme taštičky a vaříme 12 minut za mírného varu. Hotové taštičky vyjmeme, necháme okapat a podáváme polité vyškvařenou slaninou i se škvarečky. |