Jednoduchý recept

Linecký koláč s brusinkovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42012

Ingredience

150 g Cukr moučkový
300 g Džem brusinkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
175 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 429kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 30 mg
9% Bílkoviny 5 g

Linecký koláč s brusinkovým džemem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, cukr, vyšlehané žloutky, přimícháme umleté vlašské ořechy, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, špetku soli a studené máslo nakrájené na kousky.

2

Z těsta vypracujeme váleček, zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky. Pak odkrojíme 3/4 těsta a vyválíme plátky. Koláčovou formu vymažeme máslem a plát těsta do ní vložíme. Těsto potřeme brusinkovým džemem.

3

Zbytek těsta vyválíme, pokrájíme na proužky a zdobíme jimi povrch brusinkového koláče. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

4

Koláč necháme vychladnout, sypeme moučkovým cukrem a poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept