Oříškový čokoládový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový čokoládový krém
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 42066 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
500 g | Čokoláda mléčná |
40 g | Cukr vanilka |
100 g | Jahody zahradní |
1 dl | Likér mandlový - Amaretto |
100 g | Ořechy lískové |
0,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 336,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda mléčná, Jahody zahradní, Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškový čokoládový krém postup přípravy receptu:
1 | Smetanu vylijeme do kastrůlku, přisypeme vanilkový cukr a na jemném plamínku přivedeme k varu. Stáhneme z ohně, přidáme nastrouhanou čokoládu, kterou za stálého míchání ve smetaně rozpustíme. Vložíme do lednice vychladit. Vychladlou čokoládu šlehačem vyšleháme na hustou pěnu, do které přimícháme drobně nasekané ořechy a ještě důkladně promícháme. |
2 | Do vysokých sklenic na dno nalijeme likér, cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou naplníme čokoládovou pěnou a nastříkáme ji na likér ve sklenici. Vrch pěny polijeme znovu likérem, ozdobíme jahodami a podáváme. |
Poznámka
Čokoládovou pěnu podáváme studenou a udržujeme v lednici.