Recept

Vepřové plecko s kysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42211

Ingredience

45 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová plec
200 ml Vývar drůbeží
200 ml Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 429kJ
3% Sacharidy 11 g
85% Tuky 64 g
26% Sodík 528 mg
66% Bílkoviny 37 g

Vepřové plecko s kysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Z masa vykrájíme tuk a maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, menší žampiony očistíme a rozpůlíme.

2

V hluboké pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran orestujeme maso, až zhnědne. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme, odložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a za občasného míchání smažíme, až žampiony změknou. Poté směs zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty a odstavíme. Do žampionové směsi vmícháme mletou papriku, pepř, sůl, zašleháme dohladka drůbeží vývar a smetanu. Směs vrátíme na sporák a na mírném plameni vaříme za občasného míchání 5 minut. Poté vmícháme odložené maso a na mírném plameni pomalu vaříme 10 minut. Směs občas promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept