Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 42226 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 ks | Červená řepa |
2 ks | Cibulka jarní |
400 g | Fazole bílé |
170 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
3 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička | Med včelí |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
140 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibulka jarní, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Med včelí, Ořechy vlašské, Pomerančová šťáva, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z řepy, fazolí a špenátu s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Středně velké bulvy červené řepy očistíme, odřežeme lodyhy, zabalíme do alobalu a na plechu v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 1 hodinu. Máme-li řepu upečenou doměkka, necháme ji vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Drobné bílé fazolky uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. |
3 | Vyloupané vlašské ořechy dáme na plech, 4-5 minut pečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a pak je nasekáme. |
4 | Připravíme dresink z pomerančové šťávy, dijonské hořčice, medu, soli, pepře. Vše řádně promícháme. |
5 | Listový špenát, jarní cibulku nakrájenou na plátky, vlašské ořechy, zelené fazolky, překrojené na polovinu, bílé fazolky narovnáme na |
6 | servírovací mísu, přelijeme dresinkem a promícháme. |