Kořeněné ragú ze zajíce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné ragú ze zajíce
Kořeněné ragú ze zajíce
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42346 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
150 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
2,5 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 337,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 218,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné ragú ze zajíce postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky. |
2 | Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut. |
3 | Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou. |