Recept

Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42440

Ingredience

450 g Chobotnice
100 g Cibule
14 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 g Olej sezamový
13 ml Olej stolní
25 g Paprika zelená
20 g Paprika červená
12 g Sůl
Kořenící omáčka
14 g Cibulka jarní
4 g Cukr krupice
8 ml Olej sezamový
6 g Omáčka sójová
14 g Paprika mletá sladká
0,3 g Pepř bílý
2 g Zázvor celý
8 g Česnek
Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum
20 g Papriková pasta sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 817kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
71% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Teplý salát z chobotniček na cibulce Nakdží bokkum postup přípravy receptu:

1

Hlavy chobotnic obrátíme a odstraníme vnitřnosti a oči. Na zbývající maso nasypeme sůl a mouku a třením ho očistíme. Hlavy a nohy chobotnic nakrájíme na delší a silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na centimetr silná kolečka. Z paprik odstraníme jádřince a nakrájíme je na stejné proužky jako maso chobotnic. Připravíme kořenicí omáčku. Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní nakrájené maso z chobotnic a smažíme při vysoké teplotě asi jednu minutu. Nakonec přilijeme sezamový olej, přidáme nakrájené papriky a restujeme už jen 20 vteřin. Salát podáváme teplý v miskách.

2

Kořenicí omáčka:

3

Zázvor důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ho nadrobno. Jarní cibulku a česnek oloupáme a též je nasekáme nadrobno. Cibulku, zázvor i česnek smícháme se sójovou omáčkou, pastou z červené omáčky, mletou červenou paprikou a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme lžičkou cukru a mletým bílým pepřem.

Poznámka

Tento salát můžeme připravit i s použitím jiné zeleniny, například s mrkví. Maso chobotnic by se mělo smažit rychle při vysoké teplotě, aby si zachovalo barvu a abychom dosáhli menší vodnatosti masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept