Recept

Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 42544

Ingredience

Příprava masa
70 ml Džus hruškový
600 g Hovězí svíčková
2 g Oříšky piniové
50 g Salát hlávkový
Kořenící omáčka
28 g Cibulka jarní
36 g Cukr krupice
21 g Med včelí
26 ml Olej sezamový
90 ml Omáčka sójová
0,5 g Pepř černý mletý
16 ml Sirup zázvorový
6 g Sůl sezamová
16 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 500kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 8 g
6% Sodík 127 mg
63% Bílkoviny 36 g

Hovězí maso s piniovými oříšky a salátem - Nóbi áni postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme tuk a šlachy a nakrájíme ho přes vlákno na silnější obdélníčky - asi 5 x 7 cm. Plátky masa lehce naklepeme a necháme marinovat v hruškovém džusu 10 minut.

2

Kořenící omáčku připravíme tak, že česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno a smícháme je s cukrem, medem, olejem, sójovou omáčkou, pepřem, solí a zázvorovým sirupem.

3

Hlávkový salát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a rozebereme ho na jednotlivé listy a necháme ho okapat na sítu. Piniové oříšky oloupeme a rozdrtíme na jemný prášek.

4

Plátky masa obalíme v kořenící omáčce. Na předehřátém grilu kousky masa opečeme z každé strany tak, že maso opékáme 15 cm nad zdrojem tepla, abychom ho nespálili.

5

Opečené maso servírujeme na mělčích miskách, posypané rozdrcenými piniovými oříšky a obložené listy hlávkového salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept