Salát s těstovinami a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s těstovinami a hříbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42647 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 hrst | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
150 g | Mozzarella |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pesto |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Penne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 446,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Ocet vinný, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s těstovinami a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu, slijeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout a okapat. |
2 | Hřiby pečlivě očistíme, případně opláchneme a nakrájíme na lupínky nebo čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, hřiby prudce opečeme, přidáme cibuli, vše krátce podusíme a necháme vychladnout. |
4 | Vroucí vodou spařená rajčata sloupneme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. |
5 | Mozzarellu nakrájíme na kousky. |
6 | Na pesto v hmoždíři nebo jiné vhodné nádobě utlučeme piniová semena, bazalkové lístky a jemně nasekaný česnek, dochucujeme průběžně solí. Přidáme nakrájený parmazán a postupně olivový olej, až vytvoříme roztíratelnou pastu. Do ní přimícháme balzamicový a bílý vinný ocet. |
7 | Vychladlé těstoviny, pesto, hříbky, rajčata a mozzarellu promícháme. Opepříme a vše necháme před podáváním alespoň 15 minut uležet. |
Poznámka
Klasický salát, v kterém je vše, co nabízí italská kuchyně.