Jednoduchý recept

Halušky z krupice

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42706

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
16% Sacharidy 58 g
30% Tuky 23 g
20% Sodík 391 mg
33% Bílkoviny 19 g

Halušky z krupice postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přivedeme k varu a hlídáme, aby neuteklo. Pomalu za stálého míchání přisypeme krupici, přidáme máslo, zmírníme oheň a vaříme zvolna asi 10 minut. Těsto se musí přestat lepit. Hrnec odstavíme, obsah občas promícháme až do vychladnutí. Potom přimícháme vejce, přidáme špetku muškátu, důkladně promícháme a těsto protlačujeme přes sítko s většími oky rovnou do vroucí osolené vody. Nožem těsto odkrajujeme od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Halušky zavařujeme asi 5 minut, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou.

2

Halušky používáme stejně jako klasické těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept