Meruňkové brülée - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meruňkové brülée
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 42877 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
90 g | Cukr třtinový |
1,5 dl | Jogurt bílý |
125 g | Meruňky sušené |
1,5 dl | Pomerančová šťáva |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 277,9mg |
Draslík | 376,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 27,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr třtinový, Jogurt bílý, Meruňky sušené, Pomerančová šťáva, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meruňkové brülée postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme sušené meruňky s pomerančovou šťávou a necháme hodinu nasáknout. Poté přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Umixujeme. |
2 | Do pěny utřeme vejce a cukr. Do hrnce dáme jogurt, přidáme vanilku a smetanu a přivedeme k varu. Přidáváme za stálého míchání jogurt k vaječné směsi, poté přelijeme do mísy a dáme nad hrnec s vroucí vodou. Mícháme, dokud krém nezhoustne. |
3 | Do 6ti misek rozdělíme meruňkovou směs a přidáme krém. Necháme vychladnout a dáme na 1 hodinu do lednice. |
4 | Poté posypeme krém třtinovým cukrem a misky dáme do předehřátého grilu a necháme cukr zkaramelizovat. |
5 | Podáváme teplé. |