Recept

Česneková majonéza s citrónovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 43070

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 716kJ
0% Sacharidy 1 g
94% Tuky 71 g
6% Sodík 119 mg
9% Bílkoviny 5 g

Česneková majonéza s citrónovou šťávou postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky, přidáme sůl, pepř a ručním šlehačem nebo mixérem za stálého po kapkách přidávání oleje šleháme do zahoustnutí žloutku. Před dokončením šlehání přimícháme do majonézy citrónovou šťávu. Oloupaný česnek jemně nastrouháme a spolu s nasekanou petrželovou natí vložíme do mixéru, kde krátce rozmixujeme. Je možné majonézu ještě podle vlastní chuti dosolit a dopepřit.

2

Připravenou majonézu udržujeme v lednici.

Poznámka

Majonézu podáváme jako studenou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept