Dip z čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dip z čatní
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43072 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
50 g | Chutney mangové |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 g | Kečup |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 376kJ
14% Sacharidy 51 g
16% Tuky 12 g
84% Sodík 2 g
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 13,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Kečup, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dip z čatní postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme propasírované čatní se smetanou, kečupem a citrónovou šťávou. Hotový dip necháme vychladit a můžeme servírovat. |
Poznámka
Dip se velmi hodí k masovým kuličkám.