Recept

Mokka dort s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 43201

Ingredience

Těsto
150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Olej sezamový
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
Náplň a ozdoba
70 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Hera
3 polévková lžíce Káva instantní
2 cl Likér mandlový - Amaretto
0,4 l Mléko polotučné
250 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
2 polévková lžíce Strouhanka
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 001kJ
11% Sacharidy 40 g
42% Tuky 32 g
5% Sodík 98 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mokka dort s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme žloutky s vodou, cukrem, vanilkovým cukrem, sezamovým olejem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který pak opatrně zamícháme do žloutkové směsi. Nakonec přimícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a 2/3 mletých vlašských ořechů.

2

Dortovou formu vymažeme herou, vysypeme strouhankou a těsto do ní nalijeme. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 50 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout, vyklopíme z formy a pak podélně rozřízneme.

3

V míse smícháme vanilkový pudinkový prášek se žloutkem, cukrem a mlékem. Promícháme, směs nalijeme do kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu, potom kastrůlek sundáme ze sporáku a necháme vychladnout. Máslo smícháme s moučkovým cukrem, zašleháme vychladlý pudink, mandlový likér a instantní kávu.

4

Z krému odebereme 3 lžíce a naplníme do zdobícího sáčku. Zbytek krému namažeme na spodní placku korpusu, poté na krém položíme druhou placku korpusu a celý dort včetně stran pomažeme zbytkem krému a uhladíme. Navrch dortu děláme pomocí zdobícího sáčku hromádky krému.

5

Okraje dortu ozdobíme zbytkem vlašských ořechů, necháme ztuhnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept