Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43575 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
2 ks | Ředkvička |
0,3 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
8 ks | Vejce slepičí |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 505,7mg |
Draslík | 218,8mg |
Vláknina | 902,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená vejce s ředkvičkami plněná křenem postup přípravy receptu:
1 | Vejce ve vodě uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme žloutky, křen a sýr nastrouháme na jemno, pažitku nasekáme nadrobno, omyté ředkvičky pokrájíme na plátky. |
2 | V míse utřeme máslo se žloutky a hořčicí. Přimícháme křen, sůl a vyšleháme hladký krém. Cukrářským sáčkem naplníme směsí bílky. |
3 | Plněná vejce podáváme posypaná pažitkou a ozdobená plátky ředkviček. |
Poznámka
Podáváme studené.