Těstoviny s Lučinou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s Lučinou a bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 43606 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Lučina - termizovaný |
200 g | Těstoviny čtyřvaječné |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 65,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 113,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Lučina - termizovaný, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s Lučinou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní uvařené těstoviny a zalijeme smetanou rozmíchanou se sýrem a nasekanými bylinkami. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut a ihned podáváme. |