Zdravý recept

Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43619

Ingredience

65 ml Ančovičky konzervované
500 g Chobotnice
21 g Paprika mletá sladká
30 g Paprika zelená
10 g Paprika červená
40 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 34 kcal
Kilojoule 141kJ
1% Sacharidy 2 g
1% Tuky 1 g
9% Sodík 177 mg
9% Bílkoviny 5 g

Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot postup přípravy receptu:

1

Těla chobotnic rozpůlíme, odstraníme vnitřnosti a chapadla, maso nakrájíme na dlouhé tenké proužky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Proužky masa ve sklenici zalijeme solanou šťávou z ančoviček a necháme 6 hodin louhovat na chladném místě. Papriky očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na delší úhlopříčné kroužky, nebo nudličky. Česnek oloupeme, stroužky nasekáme nadrobno. Naložené maso chobotnic důkladně promícháme s mletou paprikou, přidáme kroužky paprik, nasekaný česnek a necháme 3 - 4 dny fermentovat. Tento pokrm podáváme studený, jako přílohu k různým druhům pokrmů z masa a zeleniny.

Poznámka

Solenou šťávu z ančoviček můžeme nahradit solí, do pokrmu můžeme přidat i nastrouhanou ředkev. Těsně před podáváním je možné do nakládaného masa přimíchat také sezamový olej a sezamová semínka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
lavicka.george@gmail.com
Nakládané maso chobotnic - Ódžingo džot
chobotnice zbavím chapadel, omyju vlažné vodě naskládám do misky zasypu práškem na pečení, zaliju třetinkou tmavého piva a nechám v lednici odležet 1/12- 2 hod, pote z misky vyjmu tuby chobotnic a chapadel opláchnu osuším, namočím do vajíčka a hladké mouky a na oleji ve fritaku vysmažím asi tak jednu minutu a nebo až mouka zacne hnědnout , vyndám nechám odkapat osolím a podávám s zaziki a hranolky

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept