Pěna z tuňáka s červenou ředkvičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z tuňáka s červenou ředkvičkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 43625 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Citrony |
150 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy bez pecky |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Ředkvička |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 100,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Máslo čerstvé, Olivy bez pecky, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z tuňáka s červenou ředkvičkou postup přípravy receptu:
1 | Zelenou a červenou papriku spolu s chilli papričkami nakrájíme na malé kousky, dáme je do misky, přidáme tuňáka, vlijeme smetanu, přisypeme olivy, nasekanou petrželovou nať, ještě vložíme na kostky nakrájené máslo, žervé, ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou pěnu. Tu dochutíme solí, pepřem, podle vlastní chuti vymačkanou šťávou z 1 citronu, důkladně promícháme a pěnu odložíme do lednice odpočinout a ztuhnout. |
Poznámka
Pěnu natíráme na pečivo nebo krajíce čerstvého chleba, nakonec ozdobíme kousky červené ředkvičky.