Jehněčí kýta s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s čínským zelím
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43675 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 kávová lžička | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1,5 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
1 ks | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 860,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Med včelí, Olej arašídový (podzemnicový), Sezam - semena, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout. |
2 | Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem. |
3 | Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut. |
4 | Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí. |
Poznámka
Podáváme s čínskými nudlemi nebo rýží.