Jarní pomazánka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní pomazánka s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 43763 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
5 g | Bazalka |
50 g | Cibulka jarní |
10 g | Kopřiva |
5 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
70 g | Ředkvička |
5 g | Sůl |
125 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 261,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Kopřiva, Pažitka, Ředkvička, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní pomazánka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme na jemno. Omyté ředkvičky rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, pažitku, petrželku, mladou kopřivu a bazalku posekáme na jemno. |
2 | Nízkotučný tvaroh vložíme do misky, osolíme, opepříme, nejdříve přimícháme cibulku s ředkvičkami, promícháme, přisypeme posekané bylinky a ještě jednou důkladně promícháme. |
3 | Před podáváním dáme do lednice uležet a vychladit. |
4 | Tato pomazánka je vhodná při redukční dietě. |