Recept

Platýs se stročkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43868
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
5 ks Cibulka jarní
300 g Houby stročky
40 g Máslo čerstvé
3 ml Ocet vinný
5 ml Pepř bílý
6 ml Pepř černý celý
800 g Platýz - filety
2 ks Rajčata
3 ml Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí
100 g Zakysaná smetana
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 026kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
30% Sodík 608 mg
84% Bílkoviny 47 g

Platýs se stročkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme, rozkrojíme napůl, přidáme ji do rybího vývaru, zalijeme vínem, opepříme, vývar přivedeme k varu. Bylinky opláchneme a osušíme. Polovinu nasekáme na jemno, druhou část dáme bokem.

2

Nasekané bylinky nasypeme do vývaru a směs povaříme cca 20 minut. Rybí filety opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, přidáme špetku soli a potřeme je octem. Dáme na 10 minut odpočinout.

3

Jarní cibulky řádně omyjeme a nasekáme na drobná kolčka, houby řádně očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Zbytek bylinné směsi rozkrájíme na jemno. Rajčata zalijeme vařící vodou, po 2 minutách oloupeme slupku a zbavíme je jadérek. Dužninu krájíme na drobné kostičky.

4

Filety umístíme do cedníku, povaříme cca 5 minut v páře nad vývarem, poté maso odložíme bokem. Vývar scedíme a při vysoké teplotě zredukujeme na polovinu.

5

Jarní cibulky osmahneme na másle až nezesklovatí, na nich následně podusíme houby, dokud nepustí veškerou vodu. Zalijeme zakysanou smetanou a povaříme na mírném ohni asi 2 minuty.

6

Houby smícháme s rybím vývarem, řádně zamícháme, přidáme sůl i pepř podle chuti, směs zahustíme žloutkem. Filety vložíme do misek, zalijeme omáčkou a dochutíme bylinkami. Podáváme s nakrájenými rajčaty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept