Smažený Luncheon Meat (lančmít) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený Luncheon Meat (lančmít)
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 43938 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
400 g | Luncheon Meat |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Olej stolní |
50 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 190,5mg |
Draslík | 66,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Kopr čerstvý, Olej stolní, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Luncheon Meat, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený Luncheon Meat (lančmít) postup přípravy receptu:
1 | Konzervu Luncheon Meatu otevřeme otvírákem na konzervy z obou stran, maso vytlačíme otevřené konzervy a nakrájíme na čtyři kolečka (porce). |
2 | Obalování: Do misky rozklepneme celé vejce, přidáme nasekaný kopr, sůl, pepř a vše vidličkou dobře rozšleháme. Na talíř nasypeme mouku, do jiné nádoby vysypeme strouhanku a kolečka Luncheon Meatu obalujeme každé zvlášť v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance. |
3 | Fritovací hrnec zahřejeme na střední teplotu, připravený Luncheon Meat smažíme 2 minuty. Smažit lze i na oleji s použitím pánvičky. |
4 | Porce pokládáme na mělké talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Smažený Luncheon Meat podáváme jako teplé hlavní jídlo s bramborovou kaši a zeleninovým salátem. Na talíř přidáme čtvrtku citrónu na pokapaní lančmítu.