Filé s rajčaty na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s rajčaty na kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43968 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
750 g | Filé z aljašské tresky |
2 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 101,0mg |
Draslík | 178,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé s rajčaty na kari postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce filé osolíme a opepříme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem a urovnáme do ní porce filé. Poklademe omytými, na kousky nakrájenými rajčaty a posypeme nasekanou pažitkou. |
3 | Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kari kořením. Směsí zalijeme filé s rajčaty. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-30 minut. |
5 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže. |