Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43990

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Petržel kořen
80 g Protlak rajčatový
50 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana
800 g Zelí hlávkové bílé
100 g Červená řepa
Na jíšku
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 112kJ
6% Sacharidy 22 g
76% Tuky 57 g
10% Sodík 194 mg
7% Bílkoviny 4 g

Zelné šči postup přípravy receptu:

1

Zelí zbavíme ovadlých a poškozených listů, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky. Cibuli, mrkev, petržel a červenou řepu oloupeme a pokrájíme na kostičky, očištěný pórek na kolečka, kopr a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Na másle osmažíme zeleninu. Zelí vložíme do vroucí vody, přidáme zeleninu, sůl a vaříme 40 minut. Zhruba v polovině varu vmícháme do polévky světlou jíšku z másla a mouky, bobkový list, pepř a rajčatový protlak. Polévku zamícháme a dovaříme. Před podáváním vmícháme smetanu a bylinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept