Zeleninové ragú (kari) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové ragú (kari)
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 44010 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
350 g | Brambory |
350 g | Brambory sladké (Batáty) |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
60 g | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
300 g | Květák |
60 g | Máta |
375 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 ks | Skořice celá |
250 ml | Vývar drůbeží |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 957,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory sladké (Batáty), Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Květák, Máta, Olej arašídový (podzemnicový), Skořice celá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mléko kokosové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové ragú (kari) postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli 3 minuty restujeme na rozpáleném oleji ve větším hrnci na středním plameni, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu a celou skořici, mícháme, dokud směs nezačne vonět. |
2 | Pak přilijeme drůbeží vývar, kokosové mléko, přidáme oloupané a nakrájené sladké a konzumní brambory, růžičky květáku, vše přivedeme k varu, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme. Přisypeme rozmrazený hrášek, jemně nasekaný čerstvý koriandr a čerstvou mátu a necháme vařit ještě 5 minut. |
Poznámka
Pokrm kari je druhem ragú (z němčiny známé jako Eintopf), tedy různé druhy na malé kousky nakrájeného masa, ryby nebo zeleniny, podávané v husté omáčce; jako příloha slouží rýže nebo indický chléb.