Rýnská svíčková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýnská svíčková
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 44039 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí svíčková |
1 ks | Mrkev kořen |
150 ml | Ocet vinný |
100 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sirup javorový |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 450,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí svíčková, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sirup javorový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýnská svíčková postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme vodu, ocet, na drobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, špetku soli a pepře. Směs krátce povaříme, rozmačkáme a zalijeme s ní maso. Minimálně den necháme na chladném místě odležet. |
2 | Marinádu poté přendáme na pánev a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme cca dvě hodiny. |
3 | Poté vyndáme pečené maso z pánve a do zeleninové směsi přidáme javorový sirup a případně sůl a pepř. Povaříme ještě pět minut a podáváme. Zeleninovou směs můžeme podávat v misce stranou od masa. |
Poznámka
Maso můžeme podávat s vařeným bramborem, popřípadě dušenou zeleninou.