Bylinková velikonoční nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková velikonoční nádivka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4409 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 192,8mg |
Draslík | 338,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková velikonoční nádivka postup přípravy receptu:
1 | Na kostičky nakrájíme rohlíky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. |
2 | Na kostičky nakrájíme vepřové maso a slaninu, smícháme v míse s rohlíky a přidáme vejce. Propracujeme. Přidáme petrželku, pažitku, cibuli, koření, pepř, sůl a promícháme. |
3 | Nádivku dáme péct na 30 minut do trouby. |