Recept

Kuře na fenyklu s žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 44224

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
50 g Fenykl obecný
800 g Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
3 kávová lžička Pepř citronový
1 špetka Pepř černý mletý
130 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
80 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
7% Sacharidy 24 g
68% Tuky 51 g
38% Sodík 759 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře na fenyklu s žampiony postup přípravy receptu:

1

Kousky kuřete jemně potřeme moukou smíchanou s citronovým pepřem. Zbytek směsi odložíme.

2

Na středním plameni rozpálíme olivový olej a postupně restujeme obalené kousky kuřete do zlatova, přibližně 4 - 5 minut. Jsou-li všechny kousky kuřete orestované, odložíme je. Na pánev nasypeme nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené plátky slaniny, prolisovaný česnek, 3 minuty restujeme, pak přidáme 1 lžíci odložené mouky, promícháme.

3

Přilijeme bílé víno, drůběží vývar, přidáme bouquet garni (svazek koření) a kousky kuřete, vše přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou, 10 minut dusíme na mírném ohni. Potom doplníme očištěnou hlízou fenyklu bez natě nakrájenou na plátky, kostky brambor, plátky žampionů a dalších 15 minut dusíme do měkka.

4

Fenyklové výhonky nadrobno nakrájíme a přimícháme k hotové směsi, osolíme, opepříme.

Poznámka

Bouquet garni je svazek čerstvých bylin - tymián, petrželová nať a bobkový list. Fenykl - očistíme tak, že vnější tuhé listy odstraníme a odřízneme spodní část. Nadrobno nakrájený se může použít do salátů. Sezóna trvá od září do ledna. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept