Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 44269

Ingredience

1 kg Brambory
1 hrst Celer - nať
1 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
175 g Mušle srdcovky
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
450 g Treska aljašská
1 l Voda pitná
2 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
11% Sacharidy 40 g
25% Tuky 19 g
17% Sodík 333 mg
62% Bílkoviny 35 g

Nákyp z brambor a ryby postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a oškrábeme, pak je vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Nať z petrželky omyjeme jemně nasekáme, celerovou nať krájíme na plátky.

3

Tresky pokrájíme na kostičky, mušle uvaříme a vyloupeme.

4

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme cibuli a celerovou nať, smažíme přibližně 3 minuty. Pak přisypeme mouku, při stálém míchání smažíme ještě minutu. Postupně přiléváme vývar a šťávu z citronů, dokud vše nezhoustne. Dochutíme pepřem.

5

Pánev odtavíme z ohně, přidáme tresku, mušle a petržel, vše zamícháme. Směs přendáme do žáruvzdorné misky.

6

Z uvařených brambor, zbytku másla a mléka vytvoříme jemnou kaši, kterou podle chuti osolíme a dáme rovnoměrně na rybí základ v misce.

7

Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 30 až 40 minut, dokud směs nezačne bublat a na povrchu nevznikne světle hnědá kůrka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept