Brambory restované se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory restované se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44271 |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 818,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej arašídový (podzemnicový), Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory restované se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nastrouháme. |
2 | Šalotku jemně nasekáme, sýr strouháme. |
3 | Nastrouhané brambory a dvě třetiny šalotky vložíme do misky, přidáme máslo, podle chuti osolíme, opepříme a vše promícháme. |
4 | Na plotně v žáruvzdorné míse rozehřejeme olej, na něj dáme bramborovou směs a rovnoměrně ji rozprostřeme. Opékáme přibližně 5 minut, než okraje začnou hnědnout. |
5 | Misu pak vložíme asi na 10 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů. |
6 | Nastrouhaný sýr smícháme se zbytkem šalotky, z trouby vyndáme mísu a restované brambory sýrovou směsí posypeme. Mísu opět vrátíme do trouby, pečeme ještě asi 5 - 10 minut, dokud sýr nezačne bublat a nabírat zlatavý nádech. |
Poznámka
Servírujeme teplé.