Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 196 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa
Celkový čas: | 196 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 36 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 44575 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
213 g | Cukr krupice |
150 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
200 g | Kaki |
50 g | Ořechy vlašské |
5 g | Oříšky piniové |
120 g | Skořice celá |
4 l | Voda pitná |
200 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 111,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kaki, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Skořice celá, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový punč s ořechy - Súdžongkwa postup přípravy receptu:
1 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Proutky skořice opláchneme pod tekoucí vodou a když jsou příliš dlouhé, překrojíme je napůl. Ze sušeného ovoce kaki odřízneme stopky a z jedné strany je nařízneme nožem. Potom je nakrájíme na tenké plátky tak, abychom do jednotlivých plátků mohli zabalit ořech. Vlašské ořechy namočíme na 5 minut do studené vody a potom je oloupeme. |
2 | Oloupané ořechy jednotlivě zabalíme do plátků ovoce kaki. Tyto ovocné balíčky nakrájíme na silnější plátky. Pinivé ořechy okrájíme a promneme je v utěrce. Do hrnce vijeme vodu, vsypeme kousky zázvoru a přivedeme k varu. Zázvor vaříme 1 hodinu. Vařený zázvor scedíme přes utěrku. |
3 | Do hrnce s vodou dáme proutky skořice a vaříme je 1 hodinu. Vývar ze skořice scedíme přes utěrku. |
4 | Zázvorový a skořicový vývar slijeme, přidáme k nim cukr práškový i krupicový a přivedeme k varu. |
5 | Tekutinu vaříme 10 minut. Po 10 minutách máme punč hotový. Nápoj necháme vychladit a na chvíli dáme do lednice. Podáváme studený v pohárech, ozdobený piniovými oříšky a kousky ovoce kaki s vlašskými ořechy. |
Poznámka
Místo práškového cukru, můžeme použít cukr žlutý.