Krokety z lososa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krokety z lososa
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 44657 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 g | Krekry slané |
440 g | Losos ve vlastní šťávě |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 974,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 133,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Krekry slané, Losos ve vlastní šťávě, Majonéza, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krokety z lososa postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, oškrábeme a vaříme přibližně 15 minut v osolené vodě, dokud nezměknou, uvařené slijeme a rozšťoucháme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, vejce rozšleháme. |
3 | Lososa nakrájíme na drobné kousky, slané sušenky rozdrolíme. |
4 | V míse smícháme kousky lososa, rozšťouchané brambory, nakrájenou cibuli, hočřici, majonézu a vejce. Posle chuti osolíme, opepříme. |
5 | Ze směsi tvoříme krokety, které obalujeme v rozdrcených sušenkách. |
6 | Na pánvi rozpálíme olej, v něm krokety smažíme po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Z usmažených kroket odsajeme ubrouskem přebytečný tuk. |
Poznámka
Servírujeme teplé.