Treska a losos zapečené s bramborovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska a losos zapečené s bramborovou kaší
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 44683 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
25 dkg | Hrášek |
3 ks | Hřebíček |
100 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
30 g | Sýr Čedar |
800 g | Treska uzená |
1,5 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 130,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 598,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Hřebíček, Losos uzený, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska a losos zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Do nižšího hrnce vložíme uzenou tresku, zalijeme rybím vývarem, do kterého jsme metlou zašlehali 1 dl mléka. Napíchneme několik hřebíčků do cibule, následně ji přidáme do vývaru, přivedeme do varu, poté oheň zmírníme, zvolna vaříme 5 minut, dokud ryba není měkká. Tresku vyndáme a necháme vychladnout, vývar přecedíme do misky přes sítko. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, pomalu 1 minutu zahříváme a nato zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. |
3 | Z tresky stáhneme kůži, rozřežene rybu na větší porce. S uvařeným lososem a hráškem smícháme, vložíme do větší žáruvzdorné zapékací mísy. Přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme, poté zalijeme omáčkou. Necháme vychladit. |
4 | Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme, pomocí elektrického mixéru při přilévání mléka šleháme, až získáme našlehanou bramborovou kaši. |
5 | Kaši rozprostřeme na rybí směs v míse, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě (předehřáté na 180 stupňů) 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.