Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44928 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Broskve |
1 ks | Cukr vanilka |
50 ml | Likér mandlový - Amaretto |
0,5 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
50 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 45,1mg |
Draslík | 421,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskve se zmrzlinou a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a dvě poloviny necháme stranou. Zbylé poloviny broskví rozmixujeme. |
2 | Rozmixované pyré zahřejeme, přilijeme mandlový likér, prohřejeme a vlijeme smetanu smíchanou s vanilkovým cukrem. Před podáváním do omáčky přidáme zelený pepř. |
3 | Na talířky upravíme broskve, vanilkovou zmrzlinu a vše přelijeme vychladlou smetanovou omáčkou. |