Recept

Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45105

Ingredience

1 ks Banánové listy
3 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
800 g Kanic obecný
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Omáčka rybí
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek
Omáčka
10 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr krupice
5 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Omáčka rybí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 810 kcal
Kilojoule 3 390kJ
17% Sacharidy 63 g
47% Tuky 35 g
75% Sodík 2 g
108% Bílkoviny 61 g

Dušený kanic s pikantní chilli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na papírové utěrce. Kůži na obou bocích nařízneme.

2

V misce smícháme rýžové víno s tenkými plátky chilli papriček, nadrobno nasekaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, nadrobno pokrájenou lodyhou citronové trávy, nasekanou jarní cibulkou, rybí omáčkou a šťávou vymačkanou z limety. Zpracujeme na středně hrubou pastu, rybu položíme na banánový list a rovnoměrně připravenou směsí potřeme.

3

Na dno woku vložíme napařovací mřížku a do 5 cm zalijeme vroucí vodou. Přemístíme na ni rybu i s banánovým listem, zakryjeme a v páře necháme dusit 10-15 minut.

4

Mezitím přiravíme omáčku. Do mixéru vložíme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, nasekaný česnek, přidáme rybí omáčku, cukr a limetkovou šťávu a rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou omáčku přemístíme do servírovací misky.

5

Rybu podáváme horkou na banánovém listu. Omáčku servírujeme zvlášť.

Poznámka

Použijeme cca 2cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept