Grilované kalamáry s džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kalamáry s džemem
Grilované kalamáry s džemem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
20 g | Cukr třtinový |
1 kg | Kalamáry |
1 ks | Limetka |
20 g | Sůl mořská |
Na chilli džem | |
---|---|
4 ks | Chilli paprička |
200 g | Cukr třtinový |
120 ml | Ocet vinný červený |
3 g | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 582,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr třtinový, Kalamáry, Limetka, Chilli paprička, Cukr třtinový, Ocet vinný červený, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kalamáry s džemem postup přípravy receptu:
1 | Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout. |
2 | Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet. |
3 | Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem. |