Recept

Řepný salát s jogurtem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 45330

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
250 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Salát ledový
1 špetka Sůl
1 ks Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 434kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 137 mg
7% Bílkoviny 4 g

Řepný salát s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme asi 45 minut, dokud není měkká. Pak ji necháme vychladnout a nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. V menší misce smícháme limetkovou šťávu s vinným octem, olejem, solí a pepřem.

2

Ledový salát omyjeme, očistíme a natrháme na větší kousky. Plátky řepy vložíme do salátové mísy, přidáme jarní cibulku, najemno nasekanou pažitku, kousky ledového salátu a zalijeme zhotovenou zálivkou.

3

Salát servírujeme na připravené talíře a zdobíme 1 lžící bílého jogurtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept