Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45392

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kakao
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Med včelí
250 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Skořice mletá
2 polévková lžíce Sodovka
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 744kJ
26% Sacharidy 94 g
5% Tuky 3 g
2% Sodík 47 mg
12% Bílkoviny 7 g

Sáňky postup přípravy receptu:

1

Uvaříme v hrnci mléko a med, poté sundáme ze sporáku a odložíme stranou. Smícháme mouku, kakao, kypřící prášek na pečení. Směs vysypeme do nádoby, přidáme sůl, žloutek, sodovku, hřebíček, anýz a přilijeme mléko s medem.

2

Ručním mixérem rozšleháme směs, mixujeme, dokud není těsto vláčné. Pokud se lepí, přidáme více mouky. Poté těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v lednici 2 hodiny.

3

Poté těsto na pomoučněném vále rozdělíme na kousky a vytvoříme tlusté válečky.

4

Plech vyložíme pečícím papírem, položíme na něj všechny válečky a vytvoříme z nich více saní. Poté pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Jakmile jsou saně upečené, vyndáme je a necháme vychladnout.

5

Pokud chceme, můžeme je potřít polevou, kterou vytvoříme tak, že smícháme moučkový cukr a citronovou šťávu a mícháme, dokud není poleva krémová.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept